Op deze pagina staan vogelboeken van diverse vogelrassen die u kunt bestellen bij Bol.com
Als met de cursur op het boek van uw keuze drukt wordt u direct door verwezen naar de pagina van dit boek van Bol.com en daar kunt u het online bestellen.
Een aantal vogelboeken zijn ook in tweedehands leverbaar, de levertijd van nieuwe vogelboeken is ongeveer 2 werkdagen.

De zebravink is een van de meest bekende tropische vogels die in huis of in een volire worden gehouden.
Deze populariteit hebben ze vooral te danken aan hun status als vogeltje voor beginners.
Een status die ze hebben verworven omdat het gemakkelijk is met zebravinken te kweken.

Kanaries worden al eeuwen gehouden als gezelschapsdier.
In dit boek vindt u zeer uitgebreide informatie over de juiste huisvesting van kanaries, of u nu kiest voor 1 exemplaar of een volire.
Kanaries houden vraagt ook specifieke verzorging, er wordt in dit boek uitleg gegeven over dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse verzorgingsactiviteiten.

Alles over kanaries: - helder en eenvoudig - actueel en praktijkgericht - met heel veel kleurenfoto s Lees en leer - waar en hoe kanaries in de natuur leven en met elkaar communiceren - hoe u uw kanaries op de juiste manier kiest en ze optimaal voert en verzorgt - hoe u in een handomdraai een afwisselend vogelverblijf inricht - en hoe u vervolgens - live en van heel dichtbij - de wereld van de kanaries kunt observeren - met veel extra informatie, tips en adviezen Markus Hübl, dierenarts, weet precies wat kanaries nodig hebben.

Japanse meeuwen komen niet in de vrije natuur voor en zijn ontwikkeld in Japan.
Hun naam doet vermoeden dat het om een grote vogel gaat, maar ze zijn nog kleiner dan een kanarie.
Mannetjes en vrouwtjes zien er hetzelfde uit, verschil is dat het mannetje zingt om indruk te maken op het vrouwtje.
Dit soort weetjes en nog veel meer zijn terug te vinden in dit boek.
Japanse meeuwen hebben geen ingewikkelde dagelijkse verzorging nodig en zijn hele toegewijde ouders.

De Gouldamadine dankt zijn naam aan de ornitholoog John Gould, die in 1844 voor het eerst de zwartkop Gouldamadine beschreef en behoort tot de Australische prachtvinken.
Deze kleurrijke, tropische vogel is een echte kolonievogel.
In dit boek wordt uitgebreid stilgestaan bij de huisvesting: verlichting, temperatuur, luchtvochtigheid, het vogelbad en andere aspecten worden duidelijk beschreven.

Er zijn zon 125 soorten prachtvinken, waarvan er 80 uit Afrika komen.
Het houden van deze tropische vogels is niet iets voor beginners, zo wordt duidelijk in dit boek.
Het vergt veel kennis, tijd en discipline om er voor te zorgen dat de prachtvinken die u in de voli?re binnen of buiten houdt, goed worden verzorgd. De auteur geeft gedetailleerde adviezen over de juiste huisvesting, voeding en ook over aanschaf van de prachtvinken.

Dit boek is vooral gericht op vogelliefhebbers, die vinken in een volière of in een huiskamerkooi houden of die daarmee willen beginnen.
Ook een ervaren liefhebber zal er nuttige tips uit kunnen halen.
Alle aspecten van het houden van vinkensoorten worden behandelt zoals huisvesting, aanschaf, voor- en nadelen van een aantal soorten, verzorging, ziekte en kweek. In dit boek zijn zowel de meest gehouden soorten beschreven, waaronder een aantal dat geschikt is voor beginnende liefhebbers maar daarnaast ook groepen (families) vogels die wat extra aandacht nodig hebben.

Er zijn heel veel mensen die van vogels houden.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel liefhebbers overgaan tot de aanschaf van een of meerdere vogels.
De eerste stap daarin is vaak een vogeltje in een kooitje.
Als dit goed bevalt dan is een volgende stap meestal een voliere.
Als het besluit tot het bouwen van een voliere eenmaal genomen is, wordt de liefhebber geconfronteerd met heel veel vragen waarop hij vaak geen antwoord weet.

Een bijzonder interessant boek voor iedereen die meer wil weten over Europese cultuurvogels.
Er is duidelijk beschreven waar men op moet letten bij aanschaf van een vogel, welke ziektes kunnen voorkomen en welke soorten voeding er zijn.
Ook komt de wetgeving aan bod die betrekking heeft op Europese vogels.
Een apart hoofdstuk is gewijd aan het kweken van vogels.
Onderwerpen van nestbouw tot broedproces en het ringen van de jongen worden duidelijk uitgelegd.

Europese cultuurvogels in opmars is een intrigerend en leerzaam boek over het houden en kweken van Europese (insectenetende) cultuurvogels.
Een aantal soorten worden besproken, omschreven in hun natuurlijke habitat en de kweek als Europese cultuurvogel wordt verder uitgediept door middel van persoonlijke kweekverslagen.
Dit alles in de vorm van "de vier jaargetijden", hetgeen het geheel tot een leuk leesbaar boek maakt.

Dit boek pretendeert natuurlijk geenszins een definitief antwoord te geven op de vraag: 'Wat is het enige juiste voer voor mijn kooi- en volièrevogels.
Maar het geeft wel een opsomming van wat momenteel bekend is over de voedingseisen van de verschillende vogelgroepen, die over de gehele wereld in gevangenschap worden gehouden.
Ook doet dit boek vele suggesties met betrekking tot het in praktijk brengen van deze kennis, om onze kooi- en volièrevogels een gezond en lang leven te geven.

Deze prachtige geïllustreerde gids met meer dan 800 kleurenfoto's over het verzorgen van kooi- en volièrevogels is onmisbaar voor elke vogel liefhebber.
Het boek bevat de informatie die u nodig hebt voor het kiezen van de juiste vogel, het kweken en het tentoonstellen van vogels.
Verder bevat dit boek een overzicht van de belangrijkste benodigdheden voor het houden, voeden en verzorgen van vogels.

De keuze aan kooi- en volirevogels is enorm.
Iedere vogelsoort vraag echter om een specifieke verzorging, aangepaste voeding en een geschikte huisvesting.
In deze encyclopedie, een handige vraagbaak voor iedereen die zich met kooi- en volirevogels bezig houdt.
Praktijkgerichte en overzichtelijke informatie over meer dan tweehonderdvijftig populaire en minder bekende kooi- en volirevogels.


Keurmeester Adri van Kooten heeft een grote naam opgebouwd als schrijver van vogelboeken, waaronder het handboek Papegaaien en Parkieten.
In het boek Volirevogels wordt van elke soort een beschrijving gegeven, het geslachtsverschil aangegeven, ingegaan op de kweek en de voeding en informatie gegeven over omgevingstemperatuur en huisvesting.
Bovendien zijn er wetenswaardigheden opgenomen over het leefgebied en het karakter.

De groep van de siervogels is één van de opvallendste vogelgroepen die wij kennen en door haar schitterende kleurenpracht ook één van de fraaiste. Onder deze diergroep, die behoort tot de hoenderachtigen, bevinden zich de voorouders van onze vele kalkoenen- en kippenrassen.
Nu zij voor ons hun vroegere nuteigenschappen hebben verloren, worden deze vogels in de huidige tijd door vogelliefhebbers vooral gewaardeerd om hun kleurenrijkdom en sierlijkheid.

© COPYRIGHT Volierevogels-online.nl
powered by DEONLINEZAAK.nl
Design by -J-