Binnenkooi of voliere
Vogels kun je op verschillende manieren huisvesten van een kooitje in de kamer tot een mooie grote buitenvoliere.
Er zijn zelfs mensen die een kamer in huis over hebben en hier een complete binnenvoliere van hebben gemaakt.
Zo zijn er voor binnenkooien diverse keuzemogelijkheden, voor parkieten is een kooi met horizontale tralies aan te bevelen zodat ze lekker kunnen klimmen via de tralies.
Voor wildzang zoals kanaries of bijvoorbeeld zebravinken kun je een kooi met vertikale tralies nemen.
Dan zijn er voor de huiskamer ook grotere kooien, de kamervoliere's dit zijn grote vierkante of achtkantige kooien deze hebben ook meestal wielen zodat ze makkelijk verplaatsbaar zijn.
Deze kooien of kamervoliere's zijn natuurlijk te koop bij een huisdierenspeciaalzaak, Welkoop, boerenbond of een tuincentrum.

Buiten voliere
Wie beschikking over een tuin kan natuurlijk hier een voliere gaan plaatsen.
Wat materiaal betreft kan dit van diverse materialen opgebouwd zijn, van afvalhout wat soms nog goed te gebruiken is of van geimpregneerd hout wat natuurlijk een stuk duurzamer is. Er zijn ook bedrijven die alluminium voliere's maken op maat dit gaat natuurlijk erg lang mee en heeft erg weinig tot geen onderhoud nodig. De voliere moet altijd op een beschutte plaats staan zodat de vogels van weer en wind zo min mogelijk last hebben.
Doorgaans is de beste plaats voor de voliere op het zuidoosten of zuidwesten en het liefst overkapt met een transparant dak zodat er toch licht in de voliere kan komen.
Ook moeten we denken aan een nachthok, er zijn vogels zoals grasparkieten die wel tegen het soms barre winterweer kunnen in Nederland.
Maar er zijn ook vogels die in de winter bijverwarmd moeten worden, denk hier dus aan bij de aanschaf van uw vogels.
Wil je meer info over de voliere kijk dan even op pagina De voliere

© COPYRIGHT Volierevogels-online.nl
powered by DEONLINEZAAK.nl
Design by -J-